Landsbyportalen > Lokalt > Historie > Solbjerg skole > Født 48-49 > Bjørn > Bjørn Arne Skinnerup

Bjørn Arne Skinnerup

Jeg bor i Skåde ved Århus, hvor jeg har 2 køreskoler. En i Hørning syd for Århus og en i Holme/Skåde i det sydlige Århus.

Skulle nogen af mine gamle venner fra spejder, skole eller ungdom have lyst til en sludder, så

ring 8736 0067.

Her et billede af Hurupvej 7, i Solbjerg som det så ud i 1957. Huset blev renoveret i 3 omgange af min far Poul Skinnerup der stadig bor der. Først i 1958, da ydermurene blev skiftet og huset forhøjet med 60 cm. I 1962 med ny etageadskillelse og overbygning, samt centralvarme, nyt gulv og vægge. I 1973 med udvidelse, ekstra stue og flere værelser på første salen.

Vi kom til Solbjerg i 1951, hvor far overtog huset efter en ældre dame "Fru Jacobsen", hvis stueur skulle blive hængende, ellers ville det gå os ilde. Uret hænger der endnu og overtroen har til dato fulgt uret og huset, men det går skam endnu.

Da vi flyttede ind, var der et meget lille køkken med komfur af den gamle slags, hvor vi brugte træ eller tørv til at fyre med. Grukedlen var der selvfølgelig også, her kogte mor tøj og vand til at vaske os selv i. Der var ikke toilet eller badeværelse, - ret almindeligt på den tid, så vask foregik i stalden, ligeså toiletbesøg. Det blev dog lavet om i 1958 ved den første ombygning. Grukedlen var der stadig, og fandt også anvendelse til Ål som far og Ebbe Svendstrup med flere, fangede i åen ude i mosen. Der var masser af ål i åen dengang, men nu er den vist så godt som død. Trist, det var nu ret underholdende som dreng, at "tatte" ål derude.

Det hjørne der er nærmest på billedet var ydermur til mit værelse. Den sidste vinter jeg boede der, var der en sprække på næsten 2 cm i bindingsværket og direkte ind på værelset, så ved snestorm lå der snedriver inde på værelset. Kors hvor jeg frøs, men når det blev for slemt, sov jeg ved kakkelovnen i stuen.

Far arbejdede den gang i skoven og passede desuden sit landbrug. Siden kom far på Solbjerg savværk og var der til det lukkede.

Kik forbi mine hjemmesider.
Med venlig hilsen Bjørn Skinnerup

www.skinnerup.org
www.bskinnerup.dk


Sidst opdateret 08-03-2004
Sitemap - Powered by TownPortal 0.6