Landsbyportalen > Lokalt > Politik > Nyheder > Borgermøde kommunalstruktur

Borgermøde kommunalstruktur

Mandag den 10. marts blev der afholdt en borgermøde vedr. Kommunereform i Bælum. Mødet var organiseret af kommunen of var del af en række møder i Skørping kommune. Følgende er en kopi af en artikel i NordJyske onsdag den 11. marts af Margit Sig.

SKØRPING: Det kan godt være, at der er gode grunde til en kommunalreform lige nu. Men i så fald kniber det med at få argumenterne bredt ud uden for Christiansborg. Det har Skørping Kommunes fire borgermøder om den fremtidige kommunalstruktur om ikke andet afsløret.

Alle steder har borgerne undret sig over, hvorfor det egentlig skulle være nødvendigt lige nu at lægge kommuner sammen. Og hvorfor det skal gå så stærkt.

Borgmester Børge Olsen (S) mener da også, at den reaktion bør have en plads i kommunens høringssvar.

- Man kan jo godt have sine spekulationer om, hvorvidt de egentlig vil lytte til os. Det, der er kommet frem de seneste dage om, at kommunerne end ikke bliver spurgt, har da bestyrket mig i, at vi ikke får ret megen indflydelse. Men vi skal i hvert fald have et høringssvar af sted, siger han.

Borgmesteren havde ikke på forhånd de store forventninger til udbyttet af at holde borgermøder, og han er ikke blevet overrasket:

- Der har været 61 borgere på de fire møder tilsammen. Og vi har jo haft det ligeså svært som de borgere, der er mødt frem. Vi ved ikke meget mere konkret end dem, siger Børge Olsen.

Viceborgmester Niels Jørgen Nielsen (UP), som foreslog hele fire borgermøder, synes bestemt, at de har været noget værd:

- Hvis ikke andre har fået noget ud af det, så har jeg i hvert fald selv. Der er kommet nogle andre vinkler, synspunkter og stemninger frem. Der er i hvert fald et par steder, hvor jeg var gået forkert i byen, for eksempel troede jeg, at flere ville gå ind for en deling af kommunen og følte en nærmere tilknytning til Hadsund. Jeg troede også, at flere ville dele mit synspunkt om at gå sammen med Aalborg, siger Niels Jørgen Nielsen.

Leon Sebbelin (R) har også været en ivrig fortaler for borgerinddragelse.

- Om ikke andet har vi været rundt og fået sat en debat i gang, selv om folk er næsten lige så forvirrede, som mange af os er.

Når diskussionen har været lidt vanskelig, skyldes det formentlig også manglen på konkrete, centrale udspil om de fremtidige opgaver i større kommuner.

- Det Radikale Venstre har faktisk lavet et udspil, men ellers mangler man det konkrete i debatten. Og det er overordnet svært at se den larmende grund til, at vi overhovedet skal se på opgavefordelingen. Grundlæggende fungerer kommunerne jo udmærket, siger Leon Sebbelin.

Også Finn Sejrup Pedersen (SF) har savnet noget konkret:

- I stedet for at snakke om, hvem man vil bo sammen med, var det meget rarere at snakke om, hvad vi vil lave. Hvis ikke det er for at gøre det bedre, hvad skal det hele så til for?

Bent Juul Jensen (V) synes, at der har været en udmærket debat på borgermøderne, men synes også, at der er blevet brugt lidt for lidt tid på at tale om opgaver.

- Det er kommet til at gå meget op i stregerne. Men vi har da fået mange input fra borgerne om mulighederne.

Mogens Schou Andersen (DF) tror, at borgermøderne er blevet holdt lidt for tidligt i forhold til, hvad man har at snakke om nu.

- Men vi kan godt nå at formulere et lokalt tema, så vi kan få en folkeafstemning 13. juni i forbindelse med EU-valget.

Peter Riise (UP) synes ikke, at borgermøderne har givet det store udbytte. Men han tror til gengæld fuldt og fast på, at en kommunalreform er vejen frem:

- Vi skal finde rationaler i fremtiden, og jeg er overbevist om, at der kan findes rationaler ved at lægge kommunerne sammen, så vi for eksempel kan få råd til den rette ældrepleje.

Over sigt

Sidst opdateret 12-03-2004
Sitemap - Powered by TownPortal 0.6